Kedves Testvérek!

 

A koronavírus járvány új helyzetet teremtett. Nem tarthatunk nyilvános szentmiséket, ritkábbak a személyes találkozások. Templomunk perselybevétele, valamint a személyesen befizetett egyházközségi hozzájárulás (egyház adó) lecsökkent. Kiadásaink nagy részét azonban továbbra is fizetnünk kell, a plébániát és a templomot fent kell tartanunk.

 

Mivel egy plébánia semmilyen rendszeres állami támogatást nem kap működéséhez, az egyházközségi hozzájárulás (a perselygyűjtéssel együtt) képezi azt az anyagi bázist, amely miatt az egyházközség működni tud. Az egyházközségi hozzájárulás önkéntes, de aki az egyházhoz tartozik, annak illik kifejezni a közösséghez tartozást a közös terhek viselésével.

 

Most arra kérjük a kedves testvéreket, hogy aki teheti a perselybe szánt adományát, vagy egyházi adóját átutalással teljesítse.

A CIB Banknál vezetett 11103808 - 19835903 - 36000001 számú számlára, az Érd-Tusculanum Katolikus Egyházközség nevére utalhatja a hozzájárulást. (a közlemények rovatba kérjük, tüntesse fel a befizető nevét, címét és „egyházadó”.)

A templom vasárnap nyitva van, az állópersely hozzáférhető, így készpénzes adományozásra is van lehetőség. A templom újságos asztalán megtalálható az ún. sárga csekk, azoknak, akik a hagyományos befizetési módot választanák.

 

Az egyházközségi hozzájárulás mértéke a havi jövedelem vagy nyugdíj 0,5 %-a keresőnként. A családok természetesen együttesen is fizethetik "egyházi adójukat".

 

Itt szeretnénk megköszönni azok támogatását, akik ennél többet adtak, és egyben kérjük, hogy mindenki annyival támogassa a helyi közösség működését, amennyivel módjában áll. Hálás köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik az egyházközségi hozzájárulás pontos megfizetésével támogatják plébániánk zavartalan működését és a templomunk fenntartását.

Isten fizesse meg bőségesen mindenki adományát, és a plébánia közösségért tett fáradozását.

Imádkozzunk közösen azért, hogy mielőbb személyesen találkozhassunk.

  

 

                                                                                                                                                                                                                      Mojzer György (plébános)