SZENT SZŰZ, AZ EGYHÁZ ANYJA PLÉBÁNIA

ÉRD – TUSCULANUM

Hirdetés

2020. február 16.

 

Gyóntatás:             pénteken 18.00-19.00

 

 

Jövő vasárnap Magyarország összes katolikus templomában a katolikus iskolák javára lesz gyűjtés.

 

Tartós élelmiszert folyamatosan fogadunk, és a rászoruló családok támogatására fordítjuk.

 

Őszentsége, Ferenc pápa döntése értelmében az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2020 szeptember 13-20 között Budapesten kerül megrendezésre "Minden forrásom belőled fakad" mottóval. Az eseményhez kapcsolódóan templomunkban minden csütörtökön Szentségimádást tartunk 18.00-19.00 óráig. Forduljunk bátran Urunkhoz, és imádkozzunk együtt egy órát csütörtökönként az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus előtt.

 

 

Minden hónap 2. vasárnapján a két szentmise között a templom előterében lehetőséget biztosítunk az egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) befizetésére.

A következő ilyen alkalom március 8-a.

 

 

Kérjük a kedves híveket, és minden jószándékú embert, hogy ne feledkezzen el nyilatkozni személyi jövedelemadójának 1%+1%-áról.

Kérjük, hogy a rendelkező nyilatkozatot azok is csatolják bevallásukhoz, akiket adóbevallás készítésére köteleztek, de adófizetésük nem keletkezett. Ez azért fontos, mert a Katolikus Egyház 1%-nak számításánál a rendelkezők számát is figyelembe veszik!

A Katolikus Egyház technikai száma továbbra is: 0011

Kérünk mindenkit, aki fontosnak tartja az egyházak és civil szervezetek támogatását, éljen a lehetőséggel és ajánlja föl SZJA-ja 1%+1%-át.

Tudni kell, hogy a felajánlás miatt nem kell több adót befizetni, ugyanakkor komoly segítséget jelent az 1% az oktatási, karitatív munkák folytatásához.

 

 

A gitáros szentmisén szolgáló zenekar létrehozott a Facebook közösségi oldalon egy nyilvános csoportot.

Célok:

a bevezetésre váró dalok megismertetése,

miserend és dalszövegek feltöltése,

a zenekar és énekkar bővítése,

kommunikációs lehetőség egymással,

keresztény idézetek,

aktuális információk megosztása.

Név: Érd-Tusculanum IZÉ (IZÉ=Ifjúsági Zenekar és Énekkar)

Kérjük csatlakozzatok minél többen!

 

Egyházközségünk elérhető az interneten a www.erdtusculanum.hu címen.

További hírek, események a HÍREK, AKTUALITÁSOK menüpont alatt találhatók.  


A hirdetéseket e-mailban is elküldjük azoknak, akik ezt igénylik. Jelentkezni a levelező listára az info'kukac'erdtusculanum'pont'hu címre írt levéllel lehet. A feliratkozók, a hirdetések mellett hasznos információkat tudnak megosztani egymással. Várjuk jelentkezését!

Ha bármilyen hasznos hírt, információt, mely templomunkhoz kapcsolódik - vagy az idejáróknak érdekes lehet -, szeretné itt megosztani, a fenti mail címre küldött levéllel megteheti.