Szent Szűz, az Egyház anyja
plébánia

 

Cím: 2030 Érd, Gárdonyi Géza utca 1/a.
Tel.: +36 23 365 576

 

Számlaszám:

1 1 1 0 3 8 0 8 - 1 9 8 3 5 9 0 3 - 3 6 0 0 0 0 0 1

Érd-Tusculanum   Katolikus   Egyházközség

Gyászjelentés

Plébánosunk, Gyuri Atya szeretett édesapja Mojzer Pál életének 85. évében, türelemmel és méltósággal viselt súlyos keresztjét visszaadta teremtőjének. A jó Isten kegyelme és a Szűzanya szeretete megadta számára, hogy az Egyház szentségeiben megerősítve, pap fia jelenlétében imádsággal kísérve léphette át az örök élet kapuját. Szentmisében történő búcsúztatása csak szűk családi körben lesz megtartva. Imádkozzunk érte!

Elhunyt Miklós Dezső nyugalmazott esperes-plébános

Életének 85., áldozópapságának 62. évében, 2014. augusztus 8-án a székesfehérvári papi otthonban szentségekkel megerősítve hazatért Teremtőjéhez Miklós Dezső címzetes prépost, nyugalmazott esperes-plébános – tájékoztat a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye.

 

 

 

 

 

Bővebben...

Ferenc pápa levele a családokhoz

Ferenc pápa levélben kéri a családok imáját a püspöki szinódus következő közgyűléséért. A levél szövegét – melyet a Szentatya február 2-án, Jézus bemutatásának ünnepén írt – ma, február 25-én tették közzé.
 
 
 
 

Bővebben...

Árpád-házi Boldog Jolán emléknapja


Árpád-házi Boldog Jolán királyi és szent család sarja. Apja IV. Béla, anyja a konstantinápolyi császári családból való 

Laszkarisz Mária. Nagynénje Árpád-házi Szent Erzsébet és Prágai Boldog Ágnes, nővére Boldog Kinga, húga Szent Margit, unokatestvére Boldog Gertrúd és Boldog Szalóme.

 
 
 
 
 
 
 

Bővebben...

Róma püspöke megkezdte péteri szolgálatát

Ezekben a percekben kezdődött a Vatikánban a szentmise, amellyel Ferenc pápa megkezdi péteri szolgálatát. A szentszéki sajtóterem igazgatója, P. Lombardi március 18-án, hétfőn a déli órákban újabb sajtótájékoztatót tartott a vatikáni Média Központban az újságírók számára.

 

 

Bővebben...

Az új pápa első szavai a hívekhez

Jean-Louis Tauran protodiakónus bejelentése után az új pápa, az argentin jezsuita Jorge Mario Bergoglio, eddigi Buenos Aires-i érsek 20 óra 21 perckor kilépett a Szent Péter-bazilika erkélyére, és köszöntötte a híveket. Az eső ellenére a Szent Péter téren több mint százezren gyűltek össze, és ünnepelték az új pápát.

 

Bővebben...

Jorge Mario Bergoglio SJ az új pápa

Krisztus 266. helytartója – az eddigi Buenos Aires-i érsek 76 éves. Az első latin-amerikai és az első jezsuita pápa. Tömegközlekedéssel jár, főpapi rezidencia helyett apartmanban lakik, síkra száll a szegényekért. Jorge Mario Bergoglio párbeszédre kész személyiség.

 

 

 

 

 

Bővebben...

I. Egyházmegyei Ki mit tud!

ki mit tud?Napjainkban egymást érik a kereskedelmi televíziókban sugárzott különböző tehetségkutató versenyek, amelyeknek döntő többsége azonban nem az EMBER-ről, nem a TEHETSÉG-ről szól, hanem az üzletről. A hitből fakadó, szeretettel átadott, közzétett művészi értékek alig-alig jutnak el hozzánk. Pedig ezekre a ma emberének nagyon nagy szüksége volna. 

 

 

Bővebben...

A Magyar Katolikus Családegyesület támogatja az EGY KÖZÜLÜNK kezdeményezést

A Magyar Katolikus Családegyesület Elnöksége állásfoglalást tett közzé az EGY KÖZÜLÜNK európai polgári kezdeményezésről és támogatásáról.

 

 

 

 

 

Bővebben...

2013 egyházi és állami ünnepei: hatnapos karácsony

2013-ban az összes állami ünnepnapunk munkanapra esik majd. Nézze meg, milyen napra esnek 2013 egyházi és állami ünnepei!

 

Bővebben...

Dezső atya Gyémántmiséje 2012.12.30.

Dezső atya gyémántmiséjén készült képek a képgalériában megtekinthetők.

Bővült a képgaléria

A 2012. évi Élő Rózsafüzér Zarándoklat képei megtekinthetőek a képgalériában (Egyházközségünk/Életképek menüpont), vagy IDE kattintva

Oázis Tábor 2012

Az Oázis közösség 2012-es nyári táborának képei megtekinthetőek a képgalériában (Egyházközségünk/Életképek). Aki esetleg egyben szeretné letölteni, megteheti, ha IDE kattint.

Őszentsége XVI. BENEDEK PÁPA ÜZENETE a Béke Világnapjára

Minden új év magával hozza a várakozást, hogy jobb lesz a világ. Ebből a nézőpontból kérem  az  Istent, az  emberiség  Atyját,  hogy adjon számunkra  egyetértést és  békét,  hogy mindenkinek valóra válhasson a boldog és gyümölcsöző élet iránti vágya.

 

Bővebben...